Quins són els avantatges de la cirurgia guiada?

En l'àmbit de la implantologia, una de les grans novetats és la cirurgia guiada per ordinador, una tècnica mínimament invasiva que permet fer mesures de màxima exactitud i col·locar de manera virtual els implants abans de col·locar-los al pacient, el que resulta en millors resultats funcionals i estètics.

El procés de cirurgia guiada comença amb la combinació d'imatges d'un escàner intraoral i cranial, amb les quals es crea un model tridimensional exacte que permet mapejar la boca al mil·límetre, emetent una mínima radiació. Un cop obtingut el model 3D, el cirurgià pot simular l'operació a l'ordinador, i col·locar els implants en la posició òptima per aconseguir una estètica i funció perfectes.

Un cop preses aquestes mesures, es crea una fèrula quirúrgica a manera de plantilla, que reprodueix amb total exactitud la posició dels implants. Aquestes plantilles serveixen de guia per perforar la geniva sense haver de obrir-la, en tenir una sèrie d'orificis situats en la posició exacta on cal col·locar els implants i permetent només perforar fins a la profunditat preestablerta. Això permet realitzar una cirurgia mínimament invasiva, sense aixecar la geniva o donar punts en la majoria dels casos.

Un altre avantatge és que la precisió que permet una planificació virtual permet evitar zones delicades com el nervi dentari o el si maxil·lar, i optimitzar el temps de quiròfan, ja que els moviments estan previstos i planificats per endavant, el que redueix considerablement el temps de la operació; així, una intervenció que solia prendre entre 2 a 3 hores, pot dur-se a terme en un lapse de 30-45 minuts.

De cara al pacient, una cirurgia menys invasiva i més curta es tradueix en un postoperatori molt còmode, en no haver talls ni punts, a més que els implants es col·loquen amb la màxima exactitud, amb resultats funcionals i estètics immillorables.

Compartir
Com d'útil t'ha semblat aquest article?
5/5 - (1 vote)

FACIAL SURGERY, S.L.P.
Centro Médico Teknon
Carrer Vilana, 12 (Off. 185)
08022 - Barcelona, Espanya
Tel: 933 933 185
atencionpaciente@institutomaxilofacial.com